Ha 3 másodperced van arra, hogy kiválaszd, milyen fagylaltot szeretnél megkóstolni a világ bármennyi, bármilyen ízű fagyijai közül, mit válaszolnál? 3 másodperc! Letelt. Mi volt a választásod?
Hiába van szinte végtelen választék a fagylalt ízek között, a két tuti befutó a csokoládé és a vanília, vagy még a puncs és az eper. Éppen ezért szeretnénk megosztani veled az egyik legeslegfinomabb otthon elkészíthető vanília fagylalt receptjét! Veszélyes nagy mennyiségben otthon tartani, mert szaporíthatja a kilókat, hiszen le sem tudod tenni a kanalat. :) Készülj fel a mennyei manna ízre.
Mi az a Tejjégkrém?
A mi kedvenceink is a fent felsorolt fagyik, és nagyon fontosnak tarjuk, hogy nem csak a különleges és új ízek, hanem ezek az alapízek is tökéletesek legyen. Nem jók. Tökéletesek. Tökéletes eperszemek, minőségi csokoládé, magas zsírtartalmú tejszín a lágy krémességért. Nem hiába a Gelato Italiano fagyik nem sima fagylaltok, hanem TEJJÉGKRÉMEK. Ez azt jelenti, hogy nagy mennyiségben tartalmaz tiszta tejszínt, amitől a fagylalt krémesen lágy lesz. Mint a mesében. Csak a Haagen Dazs büszkélkedhet a tejjégkrém titulussal, és mi. :)
A tökéletes DIY vaníliafagyi
Mivel nem rendelkezel üzemi körülményekkel, így nem a mi receptünket osztjuk meg a tökéletes vanília fagyihoz, de ne aggódj, ez is isteni lesz.
Hozzávalók:
- 120 ml tej
- 360 ml tejszín
- 10 dkg nádcukor
- 4 tojássárgája
- 1 rúd vanília
- 1 csipet só
Elkészítés:
A házi fagylaltélmény egy kis főzéssel kezdődik, szóval tedd fel a tejet és a tejszínt a cukor felével főni lassú tűzön. Egészen addig hevítsd, amíg el kezd forrni. Miután levetted a tűzről, kapard bele az illatos vaníliarúd zaftos belsejét. Már most olyan illatok terjengenek a lakásban, amelyek kóstolásra csábítanak, ugye? :)
Egy edényben keverd habosra a tojássárgákat és a maradék cukort, majd ha már jól kifehéredett keverj bele egy merőkanálnyi meleg vaníliás tejet és robotgéppel alaposan dolgozd át. Miután kész vagy, ezt a keveréket öntsd a meleg vaníliás tejhez és ismét mehet a tűzhelyre. Lassú tűzön főzd ezt a vaníliás mannát kb. negyed óráig. Folyamatosan keverd, hogy ne csomósodjon be.
A főzés végeztével vedd le a még meleg vaníliafagyi krémet a tűzről, és fedd le. Amint kihűlt, mehet edényekbe és be a fagyasztóba legalább 3 órára.
Hamarosan megkóstolhatod. :)
Ha nem bírod kivárni a főzést és a 3 órát, szerezz be egy Gelato Italiano fagyit az egyik közeli boltban és kulinárkodj abból. Mondjuk próbáld ki a "Díjnyerteseink" fagylaltsorozatkból a Túrógombóc fagyit.
Oszd meg mással is a receptet, vagy tartsd meg magadnak egy LIKE kíséretében. ;)
Kövess minket a közösségi médiában és ha van egy fagyipillanatod, használd a #gelatoproject kulcsszót!
FACEBOOK: https://www.facebook.com/gelatoproject/
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/gelatoproject/
PINTEREST: https://hu.pinterest.com/gelatoproject/