Gelatoproject

Csak a tökéletes ízzel elégszünk meg

Készítsd el a legfinomabb házi vaníliafagyit

2016. április 04. 09:08 - Gelatoproject

Ha 3 másodperced van arra, hogy kiválaszd, milyen fagylaltot szeretnél megkóstolni a világ bármennyi, bármilyen ízű fagyijai közül, mit válaszolnál? 3 másodperc! Letelt. Mi volt a választásod?

Hiába van szinte végtelen választék a fagylalt ízek között, a két tuti befutó a csokoládé és a vanília, vagy még a puncs és az eper. Éppen ezért szeretnénk megosztani veled az egyik legeslegfinomabb otthon elkészíthető vanília fagylalt receptjét! Veszélyes nagy mennyiségben otthon tartani, mert szaporíthatja a kilókat, hiszen le sem tudod tenni a kanalat. :) Készülj fel a mennyei manna ízre.

vanilia_gelatoproject_gelatoitaliano.jpg

Mi az a Tejjégkrém?

A mi kedvenceink is a fent felsorolt fagyik, és nagyon fontosnak tarjuk, hogy nem csak a különleges és új ízek, hanem ezek az alapízek is tökéletesek legyen. Nem jók. Tökéletesek. Tökéletes eperszemek, minőségi csokoládé, magas zsírtartalmú tejszín a lágy krémességért. Nem hiába a Gelato Italiano fagyik nem sima fagylaltok, hanem TEJJÉGKRÉMEK. Ez azt jelenti, hogy nagy mennyiségben tartalmaz tiszta tejszínt, amitől a fagylalt krémesen lágy lesz. Mint a mesében. Csak a Haagen Dazs büszkélkedhet a tejjégkrém titulussal, és mi. :) 

A tökéletes DIY vaníliafagyi

Mivel nem rendelkezel üzemi körülményekkel, így nem a mi receptünket osztjuk meg a tökéletes vanília fagyihoz, de ne aggódj, ez is isteni lesz.

Hozzávalók:

  • 120 ml tej
  • 360 ml tejszín
  • 10 dkg nádcukor
  • 4 tojássárgája
  • 1 rúd vanília
  • 1 csipet só

Elkészítés:

A házi fagylaltélmény egy kis főzéssel kezdődik, szóval tedd fel a tejet és a tejszínt a cukor felével főni lassú tűzön. Egészen addig hevítsd, amíg el kezd forrni. Miután levetted a tűzről, kapard bele az illatos vaníliarúd zaftos belsejét. Már most olyan illatok terjengenek a lakásban, amelyek kóstolásra csábítanak, ugye? :)

vanilia_gelatoproject_3.jpg

Egy edényben keverd habosra a tojássárgákat és a maradék cukort, majd ha már jól kifehéredett keverj bele egy merőkanálnyi meleg vaníliás tejet és robotgéppel alaposan dolgozd át. Miután kész vagy, ezt a keveréket öntsd a meleg vaníliás tejhez és ismét mehet a tűzhelyre. Lassú tűzön főzd ezt a vaníliás mannát kb. negyed óráig. Folyamatosan keverd, hogy ne csomósodjon be.

A főzés végeztével vedd le a még meleg vaníliafagyi krémet a tűzről, és fedd le. Amint kihűlt, mehet edényekbe és be a fagyasztóba legalább 3 órára.

Hamarosan megkóstolhatod. :)

Ha nem bírod kivárni a főzést és a 3 órát, szerezz be egy Gelato Italiano fagyit az egyik közeli boltban és kulinárkodj abból. Mondjuk próbáld ki a "Díjnyerteseink" fagylaltsorozatkból a Túrógombóc fagyit.

gelatoitaliano_dijnyertes.jpg

Oszd meg mással is a receptet, vagy tartsd meg magadnak egy LIKE kíséretében. ;)
Kövess minket a közösségi médiában és ha van egy fagyipillanatod, használd a  #gelatoproject kulcsszót!

FACEBOOK: https://www.facebook.com/gelatoproject/
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/gelatoproject/
PINTEREST: https://hu.pinterest.com/gelatoproject/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gelatoproject.blog.hu/api/trackback/id/tr178558246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása