Gelatoproject

Csak a tökéletes ízzel elégszünk meg

A gesztenye szerepe az egészséges táplálkozásban

2016. november 28. 14:47 - evaszlfk

A kedvenc téli csemegénk és még az alakunknak is jót tesz, ráadásul a cukorbetegek is ehetik. Ha eddig nem voltál rákattanva a gesztenyére, akkor most más szemmel tekintesz majd rá.

Ha kíváncsi vagy, miért alakbarát a gesztenye, olvasd el a cikket!

gesztenyepure_blog.jpg

Cukorbetegek is ehetik

A gesztenyének nagyon alacsony az energiatartalma (100 g kb. 160 kcl) éppen ezért jól beilleszthető a cukorbetegek étrendjébe is.

Tudjuk, hogy a cukorbetegek étkezésében az egyik legnagyobb gondot a nasizás, vagyis annak kontrollja okozza. A gesztenye 30-35 %-nyi összetett szénhidrát-, alacsony energia-, magas élelmirost-tartalmának köszönhetően kiváló alapanyaga lehet cukormentes édességek, desszertek készítésének. Mivel jön a beigli szezon, nem is lehet tökéletesebb töltelék sem. Ha a beigli nem jöhet szóba, akkor sült gesztenye vagy szénhidrátcsökkentett tejszínhabbal készült gesztenyepüré is remek téli csemege.

Zsírszegény

Mivel zsírszegény (100 grammban csak kb. 1,5 g zsír van), így megfelel a zsír-, és energiaszegény étrendekben előírtaknak, tehát a gesztenye kedvező megítélés alá esik az egészségfenntartó táplálkozás szempontjából is.

Tudtad, hogy a gesztenye, a gesztenyemassza, és a püré csak nyomokban tartalmaz zsiradékot, koleszterint pedig egyáltalán nem?

Bizony, ellenben nyersrosttartalma magas, ennek is az ún. élelmirost hányada jelentős.

Csökkenti az éhséget!

Élettani hatásuk szerteágazó, a vízben oldhatatlan összetevők csökkentik az éhségérzetet és elősegítik a jó bélműködést. A rostfogyasztás segít a túlzott inzulintermelés visszaszorításában, amely a szív- és érrendszeri betegségek egyik fő kockázati tényezője

Mit szólsz? 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gelatoproject.blog.hu/api/trackback/id/tr1211963697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása