Gelatoproject

Csak a tökéletes ízzel elégszünk meg

Így kell elkészíteni a tökéletes sült gesztenyét

2016. október 29. 16:44 - Gelatoproject

Végre itt a gesztenyeszezon, alig várjuk a legtipikusabb téli csemegét, a sült gesztenyét és a gesztenyepürét. Ha eddig nem tudtad jól elkészíteni, mert nehezen szabadultál meg a héjától, elmondjuk a titkot, hogyan kell. :)

gesztenye_gelatoproject.jpg

Nincs másra szükséged, mint kb. 1 kilogramm szelíd gesztenyére és kb. 10 liter vízre.

És most jön a lényeg...

Áztassuk be pár órára a gesztenyét, hogy jól magába szívhass a vizet. Érezni fogod, amikor már megpuhult. Ekkor akkor vágja tetejébe egy X-et (vagy bármilyen formát), hogy majd könnyű dolgunk legyen a hámozással. Ezután tedd vissza a vízbe egy órára. Ha minden ok, szűrd le és tedd a gesztenyét egy serpenyőbe, majd önts alá kb.1 dl vizet, majd 180-200 fokos sütőbe betéve süsd addig, míg az bevágás mentén szét nem nyílik.

Jó étvágyat!

És ne félj, ehetsz belőle bőven, hiszen kalóriatartalma a tévhitekkel ellentétben igen alacsony, ráadásul számos jótékony hatással bír a szervezetünkre.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gelatoproject.blog.hu/api/trackback/id/tr8011843843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása