Végre itt a gesztenyeszezon, alig várjuk a legtipikusabb téli csemegét, a sült gesztenyét és a gesztenyepürét. Ha eddig nem tudtad jól elkészíteni, mert nehezen szabadultál meg a héjától, elmondjuk a titkot, hogyan kell. :)
Nincs másra szükséged, mint kb. 1 kilogramm szelíd gesztenyére és kb. 10 liter vízre.
És most jön a lényeg...
Áztassuk be pár órára a gesztenyét, hogy jól magába szívhass a vizet. Érezni fogod, amikor már megpuhult. Ekkor akkor vágja tetejébe egy X-et (vagy bármilyen formát), hogy majd könnyű dolgunk legyen a hámozással. Ezután tedd vissza a vízbe egy órára. Ha minden ok, szűrd le és tedd a gesztenyét egy serpenyőbe, majd önts alá kb.1 dl vizet, majd 180-200 fokos sütőbe betéve süsd addig, míg az bevágás mentén szét nem nyílik.
Jó étvágyat!
És ne félj, ehetsz belőle bőven, hiszen kalóriatartalma a tévhitekkel ellentétben igen alacsony, ráadásul számos jótékony hatással bír a szervezetünkre.